Fram till slutet av 90-talet tjänstgjorde Sten inom det militära på Gotland. När han sen beslutade sig för att lämna militären utbildade han sig till civilingenjör vid Linköpings universitet. Men det blev inget klassiskt ingenjörsjobb efter examen, det blev försäljning och marknadsföring. Och så har det fortsatt. ”Jag älskar kombinationen människa och teknik och PU sensor är verkligen det – dessutom med en produkt som kan göra så mycket nytta för så många”. Sten BergKratz är PU sensors nya affärsutvecklare.

Välkommen till PU sensor Sten.
Tack.

Vi inleder som alltid med sportfrågan: hur känns det?
Det känns mycket bra. Jag har jobbat i ett par veckor och främst fokuserat på att lära känna teamet och produkten. Och båda känns väldigt spännade.  

Vilken är din roll på PU sensor?
Affärsutvecklare.

Och vad gör en affärsutvecklare?
En bra fråga, det undrade en kollega också. Mitt huvudsakliga uppdrag är att utveckla och få produkten kommersiell. Hitta försäljningskanaler, distributörer och göra analyser om vilka marknader vi bör satsa på. Vi vill ju nå ut med produkten för att den ska komma så många som möjligt till användning, men också såklart för att få lönsamhet i bolaget. 

Varför blev du intresserad av PU sensor?
Jag har arbetat inom Medtech i 15 år, men mitt senaste jobb var inom cybersäkerhet. Jag längtade tillbaka till Medtech-världen där jag känner att jag kan göra skillnad på riktigt. När den här möjligheten dök upp tvekade jag inte en sekund. 

Berätta mer, vad har du gjort tidigare?
I grund och botten är jag yrkesofficer, men i slutet av 90-talet utbildade jag mig till civilingenjör. Sen har jag jobbat på Sectra och SyntheticMR. SyntheticMR var ett litet start-up-bolag när jag började med ett fåtal anställda. När jag slutade hade företaget drygt 15 anställda. Det var en fantastisk resa, en sån vill jag vara med på igen.

Och det med PU sensor?
Ja. Det finns verkligen alla förutsättningar. När man är i skedet att det finns en produkt och man är ute och nosar på marknaden gör jag mitt jobb bäst. Och det är då jag tycker det är som roligast. Precis där PU sensor är nu.

Vilka roller har du haft på dina tidigare jobb?
Alla har varit knutna till försäljning och marknadsföring, de flesta inom Medtech.

Så du är utbildad civilingenjör men har jobbat och jobbar med försäljning och marknadsföring?
Haha, ja, det blev så. Och det är jag verkligen glad för. Jag har användning av min utbildning då jag arbetat med produkter som är teknikintensiva. Och jag gillar att jobba med människor och det har jag fått göra i mina olika roller. 

När du inte affärsutvecklar, vad gör du då?
Innan vårt möte (som började klockan 8 reds.anm) så har jag åkt längdskidor. Det säger en del om mina intressen va?

Jovars.
Jag gillar att vara aktiv. Och gärna ute tillsammans med min familj Det kan vara mountainbike, paddling och skidåkning. Bara jag får vara ute och röra på mig.

Varmt välkommen till PU sensor!

Dela denna nyhet