Hon är utbildad arbetsterapeut, har sålt välfärdsteknik och arbetat i äldreomsorgen. Nu ser hon fram emot att få bidra till att minska lidandet i världen genom att förebygga trycksår. Möt Monica Lindström – PU sensors nya produktspecialist.

Några dagar in på jobbet, hur känns det?
Det känns jättebra. Lite snurrigt i huvudet med all ny information, men känslan är jättebra. Som sagt har jag bara varit här ett par dagar men redan nu känner jag vilket härligt gäng det är som jobbar här, där alla bygger på varandras styrkor och kompetenser och överbrygger varandras svagheter på ett fint sätt.

Och vad blir din roll på PU sensor?
Min titel är produktspecialist.

Som betyder …
Att jag ska vara ute och träffa befintliga och potentiella kunder för att presentera vår produkt. Jag kommer också stötta våra kunder i det praktiska användandet av PU sensor och hjälpa dem att komma igång. Så vill du veta mer om PU sensor eller vill köpa eller hyra ska du kontakta mig.

Vad var det som fick dig att söka till PU sensor?
Jag hade inga planer på att byta jobb. Inte alls. Men när jag såg annonsen och läste in mig på produkten var det omöjligt att inte söka tjänsten. Och så fick jag jobbet. Sen gick det fort. Jag ser en enorm potential i produkten och vilken nytta den kan göra för så många. Jag vet att trycksår är en vanligt förekommande vårdskada och uppstår ibland både snabbt och oväntat. PU sensor blir ett komplement till de riskbedömningar som görs idag och är en objektiv bedömning, som dessutom alla yrkeskategorier kan utföra. Detta kommer leda till färre trycksår och preventiva åtgärder kan sättas in innan såret uppstår.

Vad har du gjort tidigare?
Jag är arbetsterapeut i botten och har arbetat på barnhabilitering, hjälpmedelscentral och nu senast inom äldreomsorg. Sen har jag, en kortare period, också jobbat som säljare av hjälpmedel såsom madrasser, gåbord och välfärdsteknik.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Framförallt att få bidra till och vara en del av att nå ut med PU sensor på marknaden. Det betyder i ett inledande skede att skapa och ha många kundkontakter för att presentera PU sensor. Sen ser jag också fram emot att få delta på mässor och vara en del av det härliga teamet. Men först ska det bli intressant och värdefullt att få lära känna grundarna Anna-Christina Ek och Margareta Lindgren som efter decennier av forskning har skapat ett företag med en produkt som är så viktig.

När du inte jobbar, vad gör du då?
Jag umgås med min man, våra barn och vänner. Jag gillar också att baka, gärna matbröd, och laga mat. Och alldeles snart får jag ta fram mina golfklubbor. Men först blir det några kallbad till.

Kallbad?
Ja, jag gjorde det redan 1998, sen har jag haft uppehåll, men började i vintras igen. Helt fantastiskt. Prova, du kommer må helt fantastiskt efteråt. Kom bara ihåg att djupandas och ha på dig något varmt om fötterna, händerna och huvudet.

Härligt att höra, än en gång varmt välkommen till oss!

Kontakta Monica:
monica.lindstrom@pusensor.se

076 – 034 27 42

Dela denna nyhet