Han är utbildad civilingenjör, spelar dart på fikarasterna och har utvecklat smarta växtmöbler. Nu ser han fram emot att bidra till minskat lidande i världen. Möt Tobias Hultqvist som är PU sensors nya utvecklingsingenjör.

Välkommen till PU sensor. Först, sportfrågan: Hur känns det?
Det känns jättebra. Det här ska bli en såväl intressant som viktig utmaning. Gör vi det här rätt kommer det komma så många människor till nytta.

Och vad kommer du göra på PU sensor?
Min titel är utvecklingsingenjör, vilket innebär att jag kommer arbeta med och fokusera på att utveckla såväl hårdvaran som mjukvaran. Sen är det som alltid i en liten start-up, det blir lite blandat, högt och lågt, och det gillar jag.

Har du erfarenhet av start-ups tidigare?
Ja. Tillsammans med två vänner drev jag ett företag under och efter studierna. Det var lärorikt och intressant. Jag trivs i att jobba i små team och intima företag där man får ta mycket ansvar och där man verkligen kan göra skillnad. Som med PU sensor, det arbete jag kommer bidra med här kommer leda till att färre får trycksår och därmed kan vi minska lidandet i världen för så många. Det är ganska häftigt.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Helt klart att få vara med att utveckla produkten och se när den rullar ut på marknaden och börjar göra skillnad på riktigt. Jag har jobbat drygt en vecka, så just nu handlar det mest om att sätta mig in i produkten och företaget.

Och när du inte jobbar, vad gör du då?
Jag bor och lever med min fästmö och våra två katter i Linköping. Jag har tidigare spelat mycket hockey, men en trasig handled satte stopp för en vidare karriär. Nu är det mest dart och discgolf.

Discgolf?
Ja, det som många känner igen som frisbeegolf. Jag har blivit riktigt inbiten. Dart är också fantastiskt, en perfekt pausaktivitet att ägna sig åt när man behöver en paus från datorn.

Än en gång, varmt välkommen till oss!

Dela denna nyhet