PU sensor etableras i Tyskland

Pressmeddelande

Medicinteknikföretaget PU sensor etableras på en ny marknad när DiKaTec blir ny återförsäljare. ”Vi vill minska lidandet och kostnaderna i vården genom bättre riskbedömning av trycksår. Trycksår är en global skada som drabbar människor i alla åldrar. Därför är det viktigt att vi snabbt kan nå ut i världen och det möjliggör det här samarbetet”, säger Johannes Walfridsson, vd på PU sensor AB.

PU sensor grundades 2016 och är sprunget ur Linköpings universitet som ett resultat av flera decenniers forskning inom området trycksår och ytligt blodflöde. Idag används PU sensor på äldreboenden runt om i Sverige, men PU sensor finns även i länder som Finland, Norge och Japan. Och nu också på den tyska marknaden genom företaget DiKaTec.

– Trycksår drabbar människor i alla åldrar världen över. Det orsakar stort lidande hos dem som drabbas och kostar samhället flera miljarder varje år. Genom samarbetet med DiKaTec kan vi snabbt nå ut till en av Europas största marknader, säger Johannes Walfridsson, vd på PU sensor.

DiKaTec är ett medicinteknikföretag som arbetar med rådgivning och som leverantör av medicinteknik till vården i Tyskland.

– PU sensor har en viktig roll att fylla i det förebyggande arbetet mot trycksår. Vi är stolta och glada över att få bli återförsäljare och kunna bidra till att minska antalet trycksår, säger Rainer Kannengießer från DiKaTec.

För några veckor sedan ställde de två företagen ut tillsammans på sårkongressen HWX-kongress i Würzburg och presenterade PU sensor. Intresset var stort och många välkomnande produkten.

– Det känns fantastiskt med det här mottagandet, det visar att vi har något som många är intresserade och i behov av, säger Johannes Walfridsson.

Dela denna nyhet